logo

Jacobskerk

 

Zonnebrinkkerk

Hovinga


Wijk B: Bargerbosch, Miste/Corle, Oostervoort/De Rikker, De Pas, Scholtenenk/Hakkelerkamp, Windmolenveld; Groenlo

Adresgegevens:
Groenloseweg 46
7101 AJ Winterswijk
Tel. 0543 - 538802
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Graag wil ik me wat meer aan u voorstellen. Mijn naam is Wout Alserda, ik ben sinds november 2023 dominee in Winterswijk/Groenlo. De omvang van mijn werk is in Groenlo één dag in de week, de andere vier dagen ben ik werkzaam in Winterswijk.

Ik ben geboren in Beilen en opgegroeid in Roden. Na de middelbare school heb ik de P.A. (nu PABO) bezocht. Na afronding hiervan ben ik tien jaar in het onderwijs werkzaam geweest. In die tijd volgde ik de studie theologie aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Na deze studie ben ik theologie gaan studeren in Kampen aan de PThU, de Protestantse Universiteit.

Mijn afstudeerrichting was pastorale theologie en ik heb mij hierbij verdiept in het belang van rituelen in het pastoraat. Rituelen markeren belangrijke gebeurtenissen in ons leven. In onze (religieuze) rituelen reiken we naar een ontmoeting met wat ‘groter’is dan ons verstand. Als wij in onze rituelen uitdrukken wie wij zijn, liggen daarin ook mogelijkheden om onszelf op het spoor te komen en het leven te ‘hervinden’, of er op een passende wijze afscheid van de te nemen. Na mijn studie ben ik dominee geworden in Beesd. Na zeven goede jaren ben ik vertrokken naar Neede en na weer goede zeven jaren naar Vlissingen. En nu (na dertien jaren Vlissingen) dus sinds november 2023 werk ik met veel vreugde in de Protestantse gemeente Groenlo/Winterswijk. Een centraal woord in mijn visie op gemeente zijn is: ontmoeting en gemeenschap. Geen mens kan zonder een gemeenschap om zich heen om zich daarin geborgen te voelen. En als het gaat om geloven is de gemeenschap belangrijk in het samen zoeken naar de betekenis van het geloof en het samen beleven van geloof, zowel binnen als buiten de kerk.
Graag wil ik als dominee meewerken in die gemeenschap om die mee gestalte te geven.

Als u / jij behoefte heeft aan ontmoeting, persoonlijk of in groter verband  kunt u / kun jij daarvoor met mij contact opnemen. Uiteraard vallen grenzen van al dan niet gemeentelid zijn daarbij weg. Ik als dominee en wij als kerkgemeenschap willen openstaan voor ieder die behoefte heeft aan contact met ons.

Ds. Wout Alserda