Menu:

Jacobscantorij

De Jacobscantorij is al bijna 50 jaar verbonden aan de Jacobskerk en verleent haar medewerking aan hoofddiensten, evensongs en (Bach-)cantatediensten. De Jacobscantorij richt zich met haar repertoirekeuze veelal op kerkmuziek uit de Anglicaanse en Lutherse traditie.

Jaarlijks wordt op de avond van Palmzondag, aan het begrin van de Goede Week in een vol bezette Jacobskerk een Engelstalig gezongen passieverhaal ten gehore gebracht.
De afgelopen jaren stonden toonzettingen van John Stainer (Crucifixion, 2008, 2009), Charles Wood (St. Markpassion, 2010, 2011), Arthur Somervell (Passion of Christ, 2012,2013), John Henry Maunder (Olivet to Calvary, 2014, 2015), Harry Alexander Matthews (The Triumph of the Cross, 2016, 2017) en William Lloyd Webber (The Saviour, 2018) centraal.
Stuk voor stuk zijn dit imposante werken voor koor, solisten en orgel, waarbij het orgel of de piano niet alleen het begeleidende instrument is, maar ook één der solo-partijen. Aan deze bijzondere uitvoeringen wordt medewerking verleend door solisten en een organist of pianist kerkmusicus die de orkestrale begeleidingspartij voor zijn/haar rekening neemt.

Jacobscantorij

De Jacobscantorij repeteert op woensdagavond van 20.00 - 21.30 uur onder leiding van cantor-organist Wim Ruessink. Mocht u belangstelling hebben om mee te zingen bij de Jacobscantorij, neem dan contact op met Wim Ruessink (email Wim Ruessink).