logo

Jacobskerk

 

Zonnebrinkkerk

De Protestantse Gemeente Winterswijk en de Hervormde Gemeente Groenlo zijn per direct op zoek naar een predikant(e) of predikantenechtpaar voor 1,0 fte

De Protestantse Gemeente Winterswijk en de Hervormde Gemeente Groenlo zijn levendige en eigentijdse gemeenten in de Achterhoek. Wij willen in de omgang met elkaar de boodschap van Christus uitdragen. Wij zijn zichtbaar en herkenbaar als dorpskerken, waar een ieder zich verbonden kan en mag voelen met God en de medemens.

In verband met het vertrek van onze predikant zoeken wij een enthousiaste predikant(e) of predikantenechtpaar voor 1,0 fte die vanuit persoonlijk geloof in Jezus Christus de gemeenten wil toerusten, verbinden en opbouwen op een eigentijdse manier.

Van onze nieuwe predikant hopen wij dat hij of zij:

Prediking en eredienst

 • de Bijbelse boodschap betekenisvol verbindt met het leven van alledag;
 • in de vieringen eigentijdse, interactieve vormen combineert met respect voor de traditie;
 • alle gemeenteleden bij de viering van de eredienst betrekt ongeacht leeftijd of achtergrond.

Gemeenteopbouw en pastoraat

 • oprecht geïnteresseerd en betrokken is bij alle inwoners van Winterswijk en Groenlo;
 • kansen ziet voor kerk en christen-zijn en de gemeenteleden daarin inspireert en bemoedigt;
 • de jeugd actief betrekt bij de gemeente;
 • de geringe betrokkenheid van gemeenteleden verdraagt en respecteert;
 • zich goed kan vinden in de kerk als herberg, waar ruimte is voor ontmoeting.

Samenwerking en inzet

 • zich prettig voelt bij samenwerken in een team;
 • affiniteit heeft met de jeugd en hier speciale aandacht aan zal schenken;
 • vertrouwd is met de hedendaagse media en communicatiemiddelen (pré).

Tenslotte

We zoeken naar een predikant(e) of predikantenechtpaar. De nieuwe predikant wordt beroepen binnen het samenwerkingsverband Protestantse Gemeente Winterswijk en de Hervormde Gemeente Groenlo. Tot de huidige predikant met emeritaat gaat (juli 2023) werkt hij/zij voor 1,0 fte in de Protestante Gemeente Winterswijk, daarna zal hij/zij voor 0,75 fte in Winterswijk en 0,25 fte in Groenlo werkzaam zijn.

Ervaring is geen must, proponenten worden dan ook van harte uitgenodigd te solliciteren.

Uw reactie kunt u tot 31 december 2022 sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heeft u vragen of wenst u nadere informatie over ons als gemeente of over deze vacature dan kunt u contact opnemen met de voorzitter van de beroepingscommissie Jeroen van der Vinne (telefoonnummer 0543-530538).

 

Winterswijk en Groenlo zijn levendige plaatsen in Oost-Gelderland te midden van een prachtig coulisselandschap. Winterswijk biedt alle faciliteiten, voorzieningen en levendigheid van de stad, in een gemoedelijke dorpsomgeving. Groenlo is een prachtige vestingstad in het hart van de Achterhoek. Kwalitatief goede zorg, uitstekend onderwijs, fijne sport- en recreatiemogelijkheden en goede verbindingen met het openbaar vervoer liggen binnen handbereik. Meer informatie is te vinden op https://www.100procentwinterswijk.nl/ en https://groenlo.nl/.