PeGeWe Fietsvierdaagse

Op maandag 17 oktober 2022, ’s middags rond 14.00 uur was het dan zover.  Het bestuur van de PeGeWeFietsvierdaagse was op uitnodiging van Oriolus, aanwezig op hun locatie bij het SKB. 

Oriolus is een centrum voor leven met en na kanker en is er voor iedereen die direct of indirect geconfronteerd is (geweest) met kanker. Oriolus wordt gerund door vrijwilligers waarvan 2 personen aanwezig. Zij vertelden in het kort over het ontstaan van Oriolus en dat ze sinds 2019 een locatie in Winterswijk konden realiseren. Inmiddels is de doelgroep uitgebreid door een ruimere vorm van kankerpatiënten te kunnen ontvangen. Ter ontspanning zijn er diverse activiteiten, bedoeld om je mentaal en fysiek een stimulans te geven. Ook zijn familieleden, zoals ouders, kinderen, broers, zussen, vrienden en bekenden altijd welkom om met één van de vrijwilligers in gesprek te gaan.

Van de Vredensehof waren naast de 2 initiatiefneemsters ook 2 bewoners meegekomen om de cheque in ontvangst te nemen. Hier wonen verschillende bewoners bij elkaar. De één heeft lichamelijk wat ongemak, de ander heeft wat meer hulp nodig bij het geheugen.

Pegewe 1

Graag hoort de verzorging, van bewoners terug hoe het met hen gaat, hoe ze zich voelen en wat hen bezighoudt. De ene bewoner is hier meer uitgesproken over als de ander. Om hier toch goed inzicht in te krijgen is Tante Co in het leven geroepen. Tante Co is een interactief scherm waarop verschillende vragen voorbijkomen. Vragen als: wat maakt jou gelukkig? Of wat wil je graag een keertje eten? De vragen worden wekelijks vernieuwd en gaan over welzijn, eten/drinken, activiteiten, leefomgeving en nog veel meer. En na het beantwoorden van een aantal vragen wordt een bewoner beloond met een spelletje. Dit spel kan alleen of samengespeeld worden!

Tante Co is een scherm dat in een openbare ruimte neergezet kan worden. Bewoners kunnen hier dan zelf naar toe lopen, wat gelijk zorgt voor een beetje extra beweging op een dag.

Tante Co geeft iedere week een terugkoppeling aan de medewerkers. Zij kunnen hier mee aan de gang en zo beter inspelen op de behoeftes van de bewoners. Hiermee stimuleren we een stukje keuzevrijheid en eigen regie. Daarnaast zorgt het spelletje voor een beetje hersengymnastiek!

Beide goede doelen waren heel blij met de cheque van € 2.000, -- die deze middag werden overhandigd. De PeGeWeFietsvierdaagse wenst beide organisaties veel succes en plezier met deze financiële ondersteuning.

De PeGeWeFietsvierdaagse is bereikbaar onder telefoonnummer 06 4432 1456.

Durk Bouma 

PeGeWefietslogo

 Neem ook eens een kijkje op onze facebookpagina: www.facebook.com/pegewefiets4daagse