Fietsvierdaagse

Gelukkig krijgen we steeds meer hoop dat de PeGeWe-fietsvierdaagse in juli dit jaar door kan gaan, mede ondersteund door de toezegging van de diaconie van de PG Winterwijk, die weer garant  staat voor een positieve uitkomst…

De voorbereidingen nemen dan ook steeds vastere vormen aan.

We hopen dat u net zo enthousiast bent als ons om mee te komen fietsen.  Wij zijn druk met het benaderen van sponsors. U begrijpt dat we met enige terughoudendheid onze middenstand benaderen om prijsjes beschikbaar te stellen.  Gelukkig zijn de eerste contacten zeer positief.  Hebt u nog prijsjes die u graag ter beschikking stelt, dan kunt u contact met ons opnemen of deze afgeven bij het Zonnebrink Centrum.

Daarom maken we alvast beide goede doelen , “Vrienden van de Vredensehof” en “Oriolus” bekend en geven hen de mogelijkheid om zich aan u voor te stellen:

 

Wat is Oriolus

Warme en veilige plek

Oriolus is een plek ter ondersteuning van leven met en na kanker. Toegankelijk voor iedereen die geraakt is door deze ziekte, ook voor de naasten en nabestaanden.  

Een laagdrempelige plek om naar toe te gaan voor het vinden van aanvullende zorg. Deze zorg kan ondersteuning zijn op psychosociaal gebied: ‘even bijkomen van wat me is overkomen’ en ‘je mag er zijn!’. Een plek van (h)erkenning, richting, rust, hoop, veerkracht, balans en overzicht. Het is een plek voor mensen uit de gehele regio Oost-Achterhoek.  

Kom gerust langs

In de gezellige huiskamer zorgen geschoolde en ervaren gastvrouwen en gastheren voor een lekkere kop koffie of thee. Niets moet maar alles mag gezegd en gedaan worden. Er wordt geluisterd en gedeeld. Met persoonlijke aandacht zijn ze er voor jou en kun je je eigen verhaal bij hen kwijt. Zij kunnen informatie verstrekken en samen met jou kijken welke voorlichtingsbijeenkomsten of activiteiten bij je passen. Wil je een boek lezen neem dan eens een kijkje in onze bibliotheek.

Activiteiten

Ter ontspanning zijn er diverse activiteiten, bedoeld om je mentaal en fysiek een stimulans te geven. Het aanbod bestaat onder andere uit: 

  • Wandelen
  • Oncologische massage
  • Energetische therapie
  • Voetreflextherapie
  • Mindfulness
  • Intuïtief schilderen
  • Dans-kracht
  • Zingen
  • Reiki

Er zijn vrije inloopmomenten op maandag en dinsdagochtend van 9.30 uur tot 12.30 uur en op donderdag van 9.30 uur tot 15.30 uur.  Hiervoor is geen verwijzing en geen aanmelding nodig. 

Vrijwilligersorganisatie
Oriolus is een stichting welke volledig draait op vrijwilligers. Qua inkomsten is Oriolus afhankelijk van fondsen, subsidies, giften, sponsoring, etc. Vanuit Oriolus zijn we heel blij en dankbaar één van de goede doelen te zijn van de PeGeWefietsvierdaagse in 2022. Er zijn genoeg plannen voor de toekomst op het gebied van begeleiding waar we financiële steun voor nodig hebben. Onze grootste uitdaging is het genereren van structurele inkomsten, want naast de activiteiten voor onze gasten hebben we ook vaste lasten.

Contact

Voor meer informatie kun je kijken op: www.oriolus-achterhoek.nl

Oriolus is gelegen aan de achterzijde van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Vanuit de hoofdingang van het ziekenhuis volg je route 1.1 (einde van de gang). Voor de buiteningang loop je linksom, langs de fietsenstalling, om het ziekenhuis heen. 

Wees welkom!

 

Vredensehof

In de Vredensehof in Winterswijk wonen verschillende bewoners bij elkaar. De een heeft lichamelijk wat ongemak, de ander heeft wat meer hulp nodig bij het geheugen.

Graag horen wij, de verzorging, van bewoners terug hoe het met hen gaat, hoe ze zich voelen en wat hen bezig houdt. De ene bewoner is hier meer uitgesproken over als de ander. Om hier toch goed inzicht in te krijgen in Tante Co in het leven geroepen. Tante Co is een interactief scherm waarop verschillende vragen voorbij komen. Vragen als: wat maakt jouw gelukkig? Of wat wil je graag een keertje eten? De vragen worden wekelijks vernieuwd en gaan over welzijn, eten/drinken, activiteiten, leefomgeving en nog veel meer. En na het beantwoorden van een aantal vragen wordt een bewoner beloond met een spelletje. Dit spel kan alleen of samen gespeeld worden!

Tante Co is een scherm dat in een openbare ruimte neergezet kan worden. Bewoners kunnen hier dan zelf naar toe lopen, wat gelijk zorgt voor een beetje extra beweging op een dag.

Tante Co geeft iedere week een terugkoppeling aan de medewerkers. Zij kunnen hier mee aan de gang en zo beter inspelen op de behoeftes van de bewoners. Hiermee stimuleren we een stukje keuzevrijheid en eigen regie. Daarnaast zorgt het spelletje voor een beetje hersengymnastiek!

Het liefst zien we Tante Co op alle drie de etages, maar ook met één scherm zijn we al heel blij!

We hopen dat de PeGeWe ons op weg wil helpen om het bedrag bij elkaar te fietsen!

Groetjes Henrieke Grevens en Ezra te Paske

Verzorging Vredensehof Winterswijk