Verdere corona beperkingen

Weer is er een persconferentie van de Overheid geweest. Wat zegt de Overheid, wat adviseert de PKN, wat betekent dit voor de PGW? Het Moderamen en enkele medewerkers hebben besproken wat dit voor de kerkdiensten betekent.

Mondkapjes

U draagt in al onze gebouwen een mondkapje. Bij binnenkomst en bij verplaatsing heeft u een mondkapje op. Als u op uw plaats zit, mag het mondkapje af.

Anderhalve meter

Ook in de kerk is de afstand van anderhalve meter nu wettelijk verplicht. Hoeveel huishoudens passen er op onderlinge afstand van anderhalve meter in de kerk? Dat bepaalt het maximum aantal kerkgangers.

Aanmelding kerkdiensten

Reserveer uw plek als u naar de kerk wilt. Bel de kosters op 06 23 53 05 08, uiterlijk donderdagmiddag 17.00 u. Komt er na uw aanmelding toch nog iets tussen? Meld u zich dan ook weer af, zodat een ander naar de kerk kan.

Zitplaatsen

Waar mag u gaan zitten in de kerk? Overal waar een liedboek ligt, kunt u gaan zitten. Alleen dáár, nergens anders, ook niet op uw 'vaste' plek. Pak niet zelf een liedboek. Komt u alleen, dan zoekt u een plaats op waar één liedboek ligt. Bent u met z'n tweeën, dan zoekt u een plaats op waar twee liedboeken liggen. Gebruik dan bij voorkeur ook de stoel naast de bank. Voor gezinnen reserveren wij speciale plaatsen. Alleen op die manier kunnen wij de afstand van anderhalve meter waarborgen. Aan het einde van de dienst kunt u de liedboeken gewoon laten liggen.

Zingen

Het dringende advies is om het aantal samen te zingen liederen te beperken. Voorlopig gaan wij dus minder zingen tijdens de kerkdienst.

Koffie

In de Jacobskerk is er na de diensten geen koffie. Wij kunnen hier de veiligheid niet garanderen. In de Zonnebrinkkerk is er na de morgendiensten koffie in de grote zaal.

Algemeen

Alle andere basismaatregelen blijven gelden, zoals handen wassen, hoesten in de elleboogholte, etc. Wij vertrouwen erop dat u volledig gevaccineerd bent. Of dat u beschikt over een negatieve PCR-test (binnen 24 uur). Of dat u bent hersteld van Corona (afgelopen 6 maand).

Bent u verkouden of hoesterig? Voorkom besmetting van andere kerkgangers. Blijft u dan liever thuis!

Namens het Moderamen, Henk Korenberg, scriba