Menu:

Inloopcentrum Den Angang

Den Angang

Adres van Den Angang:
Markt 46
7101 DB Winterswijk
Tel. 0543 - 530 569

Inloopcentrum Den Angang (het pand is eigendom van het College van Diakenen) is te vinden op de centraal gelegen Markt van Winterswijk, achter de Jacobskerk, ontstaan na de verhuizing van het kerkelijk bureau naar het pand van de Zonnebrinkkerk en door de noeste arbeid van veel vrijwilligers en mede mogelijk gemaakt door o.a. een subsidie van de Gemeente Winterswijk en andere sponsoren.

Den Angang is het ontmoetingscentrum van de Protestantse Gemeente te Winterswijk, voor jong en oud, voor een verse kop koffie, voor het lezen van de krant aan de leestafel, voor een goed gesprek over geloof of andere zaken, kortom: voor de ontmoeting met de ander, of anders gezegd: we willen graag ontmoetende gemeente zijn!

Inloopcentrum Den Angang is zowel op woensdagmorgen als op donderdagmorgen van 10.00 - 12.00 uur geopend voor de ouderen van onze gemeente om elkaar daar in alle rust te ontmoeten, in gesprek te gaan, een krantje te lezen, en te genieten van de vers gezette koffie.

De Ontmoeting op Zondag is een bijeenkomst waar een groep enthousiaste mensen samenkomt om, in een ongedwongen sfeer, te bespreken hoe je het geloof in de praktijk van alle dag 'handen en voeten' geeft. We zingen en bidden samen, lezen uit de Bijbel en gaan hierover (in groepen) in gesprek. Dit jaar doen we dat aan de hand van het boekje 'Sterk en moedig als Jozua' van het Evangelisch Werkverband. De kinderen zijn intussen op een creatieve manier bezig met het bijbelgedeelte van die zondag.
Een paar keer per jaar is er een gastspreker die het thema van die zondag inleidt.
Vooraf is er koffie en thee met wat erbij, naderhand gezellig samenzijn met soep en brood.
Deze bijeenkomsten zijn elke tweede zondag van de maand, van 12.00 tot ca. 13.15 uur, inloop vanaf 11.30 uur.

Vanaf september 2017 bestaat het project "Samen koken en eten". Statushouders en nieuwe Winterswijkers ontmoeten elkaar en eten eens per maand op woensdagavond met elkaar. Zo leren zij van elkaars cultuur en wordt het Nederlands geoefend. Dit is een gezamenlijk project van de burgerlijke gemeente, de diaconie en de Taakgroep Missionaire GemeenteOpbouw.
Data 2019: 11 september, 9 oktober, 13 november, 11 december, de data van 2020 zijn nog niet bekend. Aanvang 17.00 uur, tot ca. 20.00 uur

Ook de Handwerkontmoeting vinden we in Den Angang. De afgelopen seizoenen is er veel gebreid en gehaakt voor goede doelen en ook dit jaar is dat het plan.
Dit seizoen gaan we weer mutsjes breien en haken voor Gambia en ook breiboezems; nieuw is dat er ook tasjes gebreid gaan worden en haken om de breiboezems in te doen!
Het seizoen begint op donderdag 19 september en vindt vervolgens plaats in de even weken, vanaf 14.00 uur, de kosten zijn € 1,50 voor 2 kopjes koffie.

PLACE2B: Elke derde vrijdagavond van de maand is er een jongereninloop voor jongeren van groep 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van het vervolgonderwijs.
Je loopt gewoon gezellig binnen en aan deelname zijn geen kosten verbonden. We beginnen om 19.30 uur en rond 21.30 gaan we weer huiswaarts.

KOM D'R BI'J EN SCHOEF AN: Samen eten is gezellig, en een manier om met elkaar in gesprek te komen, onder het genot van een heerlijke maaltijd, bereid door Harm Kookt.
Aan het eind van het seizoen (8 mei) is er een high tea als afsluiting (dan aanvang 14.30 uur).
De data in 2019 zijn: 20 september, 8 november, 13 december, en in 2020 7 februari, 20 maart en 8 mei, inloop vanaf 11.45 uur, en voor uw deelname staat er een collectebus voor een vrijwillige bijdrage. Er is plaats voor ca. 50 personen. Opgave bij Petra Veerbeek, zie kerkelijk werker Ouderen.

KERKCAFÉ: Eens in de maand op een vrijdagavond is er Kerkcafé in Den Angang, vanaf 19.30 uur. Met Pasen is dat de donderdagavond. De sfeer is ontspannen, met muziek en een hapje erbij. Het programma van de avond wordt gevuld met verschillende onderwerpen, op diverse manieren georganiseerd en uitgevoerd: een gesprek, een film, een spel, een spreker. Kortom: verrassend, vrolijk, inspirerend, traditioneel, vernieuwend en wat nog niet meer. De data in 2019 zijn: 27 september, 18 oktober, 22 november, 20 december en in 2020: 24 januari, 21 februari, 20 maart, 9 april, 15 mei.

Verder wordt het Inloopcentrum gebruikt voor diverse andere activiteiten van onze gemeente, zoals Sectiebijeenkomsten, Groothuisbezoek en andere kerkelijk gerelateerde activiteiten. Wilt u van deze mogelijkheden gebruik maken dan kunt u zich wenden tot ons Kerkelijk Bureau (te vinden in het menu en onder Contactgegevens): zij kunnen u informeren over de mogelijkheden.

Den Angang 01 Den Angang 02
Den Angang 03 Den Angang 04
Den Angang 05 Den Angang 06